Uitslag Etappe 19 Tour 2009

Mark Cavendish heeft de negentiende etappe van de Tour de France gewonnen. In de eindsprint versloeg hij nipt zijn rivaal Thor Hushovd. Het was voor de Brit van Team Columbia zijn vijfde dagzege tijdens deze Tour.

In de slotfase waren op Col de l’Escrinet (2e categorie) Alessandro Ballan en Laurent Lefevre ontsnapt, maar zij werden in de laatste twee kilometer teruggepakt in de straten van Aubenas.

Ondanks het hoge tempo dat het peloton hanteerde, was al vroeg in de grotendeels vlakke rit een kopgroep van zo’n twintig renners ontstaan. Daarin waren geen rijders van Rabobank terug te vinden.

Wel probeerde Cadel Evans zijn mislukte Tour toch nog enige glans te geven door mee te zitten. Namens Skil-Shimano was Jonathan Hivert van de partij. De koplopers pakten maximaal rond de drie minuten op het peloton, waarvan Rabobank zich al snel aan kop meldde om het gat te dichten.

De voorsprong bleef lang in stand, maar toen het peloton het tempo opvoerde was er geen houden meer aan. Een vijftal renners bleef nog even vooruit, maar werd kort voor de slotklim teruggepakt waarna Lefevre en Ballan het tevergeefs probeerden.

Cavendish kon tijdens de slotklim de kop van het peloton volgen en maakte het daarna kundig af.

De gele trui van Alberto Contador werd niet aangevallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: