Nieuwe kijkersvragen Maarten Ducrot Deel 10

Ook vandaag weer nieuwe vragen en antwoorden van Maarten Ducrot op jullie kijkersvragen! Nieuwe vragen blijven welkom!

Commentator Maarten Ducrot beantwoordt tijdens deze Tour diverse kijkersvragen. Deze keer reacties van kijkers op een vraag van Maarten: Is het terecht dat Astana-ploegleider Johan Bruyneel een beetje boos was over de aanval van Alberto Contador op de Colombiére, die leidde tot tijdverlies van diens ploegmaat Andreas Klöden?

Max Koopman: Ik snap echt totaal niet waarom die Bruyneel Contador niet heeft laten aanvallen. Als hij Contador had laten aanvallen was Astana toch nóg zekerder van het geel? Dan geef het toch niks dat Klöden niet op het podium staat?

Michiel Straathof: Contador is gewoon verreweg de beste ronderenner van dit moment en hij verdient een team dat voor hem werkt. Wat Armstrong/Bruyneel doen is schandalig en respectloos.

Hans Mes: Laten de Schlecks en Contador het maar uitmaken. Ik zou zeggen: rock & roll met de boel!

Edwin Boogaard: Dit was onsportief en daarbij ook dom. Hoe krijg je Contador gemotiveerd om volgend jaar in welke ronde dan ook de ploeg Bruyneel een ‘patat’ te geven. Ik kijk nu al uit naar 2010!

Thijs Loomans: Waarom beschermt Johan Bruyneel Armstrong? Dit komt je toch de neusgaten uit. Woensdag had Contador gewoon moeten doorfietsen en de Schlecks op twee minuten moeten zetten en Armstrong op tien. Dan was alles duidelijk geweest.

Mike de Jong: Is het niet logisch dat Bruyneel Armstrong en Klöden hoog wil laten eindigen omdat hij volgend jaar hoogstwaarschijnlijk niet meer de ploegleider van Contador is?

Stan Verboord: Ik vind het kunnen van Contador. Hij is de grote man bij Astana, en Klöden moet ondervinden dat hij de mindere dan Contador is.

Bas Biesbroeck: Contador is veruit de beste man deze Tour en Bruyneel moet hem meer steunen en niet moeilijk over Klöden.

Miguel Lopez: Wat is nu mooier dan wat de gebroeders Schleck en Contador doen. Ik ben dus voor de vrije aanval en tegen de tactiek.

Wouter van Essen: Contador heeft duidelijk een tactische blunder gemaakt. Hij wint te Tour toch wel en hoefde dus niet aan te vallen. Het is verschrikkelijk dom om je ploeggenoten zo van het podium af te rijden.

Ton Schepers: Door zijn manier van handelen doet Bruyneel zowel de sporter als de toeschouwer tekort. Dat alles onder de druk van Armstrong.

Jeroen Dokter: Johan Bruyneel en Lance Amstrong zijn twee handen op één buik en de manier waarop zij zich naar buiten presenteren, achter de rug om van Contador, vind ik niet kunnen.

Jos Croese: Bruyneel heeft sowieso geen ruggengraat en is een marionet van Armstrong. Je kopman in het geel houdt voor een ploegleider mijn inziens in dat je volledig achter hem staat.

Anil Badloe: Als Arsmtrong een echte teamplayer was dan was hij niet weggereden bij Wiggins. In principe deed hij hetzelfde als hetgeen Contador wilde doen. Alleen op Armstrong komt geen commentaar en op Contador wel…

Dennis Rietman: Contador heeft zijn eigen ruiten ingegooid door te luisteren naar zijn ploegleider. Met de tijdrit en de Ventoux nog op komst, had hij alles moeten doen om de gebroeders Schleck op meer achterstand te zetten. De ploeg is belangrijk, maar je moet altijd aan jezelf denken.

Marc Drenth: Wat een slechte vertoning woensdag. Als ik naar slecht toneel wil kijken, dan kijk ik wel naar ‘Goede tijden, slechte tijden’. Zou Klöden blij zijn met een derde plek als hij weet dat hij daar eigenlijk niet hoort?

Martin van Rooijen: Leg die vraag voor aan Neelie Kroes. Dit lijkt me toch een duidelijk voorbeeld van prijsafspraken.

Rinus van Schaijk: Ik vind dat Contador best had mogen demarreren maar als je erover nadenkt was het niet het beste in het belang van de ploeg. Ze hadden inderdaad 1,2 en 3 kunnen staan in Parijs. Bruyneel heeft dus in mijn ogen gelijk.

Wim Bos: Het gaat er om dat de beste de Tour wint, toch? Dus waarom zou Contador niet voor zichzelf mogen kiezen als hij wil demarreren? Stalorders van de ploegen halen de spanning uit te Tour.

H. Mijderwijk: Bruyneel heeft gisteren laten zien dat hij niet de ploegleider van Astana is maar de marionet van Armstrong. Als Armstrong de kans zou hebben om Contador in te halen zou Bruyneel hem daarbij nog helpen ook. Bah, hij zou zich moeten schamen.

Anne Rispens: Het is nu wel overduidelijk dat Bruyneel er samen met Armstrong een verborgen agenda op na houdt. En of Klöden nu derde of vijfde wordt, who cares?

Rienk Wopereis: Contador krijgt gewoon niet de ruimte om te excelleren! Hij moet zich inhouden om zijn ploeggenoten – die zich eigenlijk volledig voor hém zouden moeten geven – bovenin het klassement te houden. Onzin! In de Tour gelden alleen de kleurtjes van de truien en niet zozeer een top 3-ranking.

Peter Rijndertse: Kón Contador wel wegrijden bij de broers Schleck? Krijgen we door zijn ‘speelse’ versnellingen (zijn talent?), geen vertekend beeld, en is Bruyneel wellicht minder ‘schuldig’?

15 Reacties

 1. Kan Contador op de Mont Vertoux nu wel Kloden of Armstrong helpen om de derde plaats voor Astana veilig te stellen?

  Voorbeeld: Frank Schleck demareert en Armstrong kan niet (gelijk) volgen…… Wat doet Contador? Frank volgen voor geel (ruime marge) of bij Armstrong blijven om te helpen? Of is het ieder voor zich….?

  • Contador gaat Armstrong niet helpen. Hij springt netjes mee in het wiel en gaat in de klim al genieten van de tourwinst.
   Als zijn benen nog goed zijn gaat hij in de laatste 5km aan nog wel weg maar alleen als er verder niemand van Astana in zijn groupje zit.

   NB. ik hoor steeds dat benadrukt word hoe hoog de berg mont Ventoux is. De renners gaan echter maar naar 1912m.
   Dat tov de andere bergen in de Tour:
   St-Bernard 2473m
   Petit St-Bernard 2188m
   Tourmanlet 2115m
   Port diEnvalira 2408m
   Arcalis 2240m

 2. Beste Maarten en Herbert,

  Hebben de renners op de mont ventoux niet veel voordeel van het publiek m.b.t de wind die een rol kan spelen?
  Publiek houdt ze toch behoorlijk uit de wind lijkt mij?

  b.v.d

  Adrie Klapwijk
  Gramsbergen(go timmer!!!)

 3. Zijn jullie niet bang met al die zatlappen op de Mont Vertoux dat het echt uit de hand gaat lopen.
  Ik namelijk wel,er zijn beelden gezien op you tube die duiden op ellende die gaat komen.
  Onverantwoord wat daar gebeurt, nog erger als Alp duès met Armstrong die gespuugd en geslagen werd!

 4. Jullie leveren prima commentaar, maar hou nu eens op over Cavendish!
  Het blijft gewoon een sprinter, meer niet. Geloof me, de gemiddelde tourliefhebber heeft meer bewondering voor aanvallers dan voor renners die de hele dag in het peloton blijven hangen en 12 seconden voor de finish degenen die de etappe leuk hebben gemaakt, even door een sprint winnen.
  Cavendish krijgt dit alleen maar voor elkaar met hulp van anderen, gisteren oa met hulp van Rabo, en daarna weer met een treintje.
  ik heb hem nooit wat alleen zien doen, dus hou op met het verheerlijken van deze man, tercht dat hij niet in het roen rijdt!

 5. Vergelijking Marco van Basten en Erik Breukink

  Dag Maarten, ik zag op de site van de NOS de speech die Breukink gisteren gaf bij de overwinning van Garate. Ik vond uit zijn houding en woorden weinig leiderschap naar voren komen. Meer een weg-met-mij-houding. Is hier een vergelijking te rechtvaardigen met Van Basten die een held was als voetballer maar een minder leider was? Kan Breukink – net als Van Basten – weinig met renners die niet zo goed waren als hij zelf was?
  Vriendelijke groet
  Hans

 6. Hallo Maarten en Herbert,

  Is Erik Breukink de Marco van Basten van het wielrennen: als sportman geweldig maar als leider met sporters die minder goed
  waren dan zijzelf niet uit de verf komend?

  Vriendelijke groet
  Hans van der Linden

 7. Hallo Mart en Maarten,
  Met veel plezier volg ik jullie commentaar van de Giro en ik heb n.a.v. de valpartij van Nibali een vraag: Waarom is het een “gentlemens-agreement” dat de koplopers wachten? It’s all in the game zou ik denken en geef als voorbeeld een tenniswedstrijd waarbij iemand een blessure oploopt…dan ga je toch ook niet de bal binnen een circel van een meter terugspelen? Het is een wedstrijd en daarin is alleen winnen belangrijk lijkt mij, niet wachten tot de leider van het klassement weer vooraan rijdt. Hoor het graag van jullie.
  Vriendelijke groet,
  Caroline

 8. Waarom stoppen de andere renners van Rabo niet meer af tegenwoordig om de snelheid uit het peleton te halen dat gebeurde vroeger wel.

 9. ,

  Maarten en Herbert,

  De geletruidrager rijdt op een gele fiets. Als de truidrager verandert hoe krijgt hij dan een gele fiets met de voor hem geschikte maten en features.

  Vr. Groet,

  Jacques de Wit

 10. hallo mannen,

  komt het door de oortjes dat wij nu al voor de 3de dag naar een saaie tour zitten te kijken?

 11. Mijn vraag is de volgende: Is het bij ploegen ook dat iedereen het eten krijgt waar hij het beste op presteerd? Bij AC Milaan bijvoorbeeld op Milanello, hebben ze gekeken waar een voetballer het beste op presteerd. Dat kan bij de een zijn bijv. spruitje, de andere pasta en iemand andres kan weer beter presteren op patat. Zo nee waarom doen ze dit niet!?

 12. Goeiemiddag
  Als ik al die dramatische verwondingen bij de renners zie, vraag ik mij af: zouden ze niet veel meer beschermende kleding moeten dragen?
  Dat lijkt me ook in hun eigen belang.
  Hoor het graag.
  VrGr

 13. Beste Maarten en Herbert,

  Maarten zei dat je renners mee moet laten beslissen aan het koersverloop, maar is het dan niet zo dat iedere renner een andere mening heeft en een koers wil die voor hem zelf het beste is? Dat kan niet!
  De 1 is goed in klimmen en de ander in kasseien!!
  En worden de renners dan niet beinvloed door hun ploegleiders en is het niet hun eigen mening.

  MvG
  Marco

 14. Beste Maarten of Herbert wat bedoelen jullie met het binnen en buitenblad en wanneer wordt dit toegepast ?
  Bij voorbaat hartelijk dank voor de te nemen moeite.
  Groeten Hans Versteeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: