Kanshebbers Etappe 17 Tour de France 2009

Alberto Contador had het dinsdag niet erg moeilijk in de zestiende etappe van de Ronde van Frankrijk. De Spaanse drager van de gele trui werd slechts even getest door de concurrenten.

De kopman van Astana vreest echter de zeventiende rit, waarin vijf bergen zijn opgenomen. “Dat wordt de moeilijkste dag”, aldus Contador dinsdag na de finish.

Veel volgers spreken over de rit van zaterdag, als het peloton bergop finisht op de Mont Ventoux. Maar daarvoor is de tourwinnaar van 2007 minder bevreesd: “Die rit is goed te controleren met een goede ploeg, mits ik geen slechte dag heb. Morgen liggen er veel meer kansen om aan te vallen.”

Dinsdag had hij het ook zwaar gehad, zei Contador enigszins plichtmatig. Het viel immers wel mee, zoals hij werd aangevallen.

Maar de Spanjaard had gezien wie hij vooral in de gaten moet houden: “Van de broers Schleck is Andy duidelijk de gevaarlijkste.”

Contador had veel respect voor zijn Amerikaanse ploeggenoot Lance Armstrong, die de aanval van Schleck in eerste instantie niet kon beantwoorden.

Ietwat later sprong de zevenvoudig tourwinnaar solo alsnog naar de groep favorieten. “Hij is een groot kampioen, dat liet hij daar weer zien”, vond Contador.

“Ik weet zeker dat hij er is om me te helpen, mocht ik in problemen komen.”

Lees de volledige voorbeschouwing over Etappe 17.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: