Live: Etappe 14 Tour 2009

De 164 overgebleven renners in de Ronde van Frankrijk zijn zaterdagmiddag rond 12.40 uur in Colmar begonnen aan de veertiende etappe, die leidt naar Besançon. Die finishplaats herbergt een behoorlijke Nederlandse historie. In de voorgaande zeventien keer dat Besançon bij de Tour was betrokken, werd driemaal een Nederlandse renner gehuldigd als etappewinnaar.

Het lijkt echter vrij onwaarschijnlijk dat Henk Nijdam (1964), Jean-Paul van Poppel (1988) en Jeroen Blijlevens (1996) zaterdag een opvolger uit eigen land krijgen. De rit over 199 kilometer gaat namelijk over nagenoeg vlak terrein, met onderweg slechts twee beklimmingen van de derde categorie. De Britse topsprinter Mark Cavendish is daarom de grote favoriet voor de ritzege. De renner van Team Columbia was al vier keer oppermachtig in de massasprint en wil in Besançon bovendien graag de groene trui heroveren op de Noor Thor Hushovd.

De Italiaan Rinaldo Nocentini kan zaterdag nog één keer in alle rust genieten van zijn gele trui. Zondag, als de etappe leidt naar de top van de Verbier (1468 meter), krijgt de trotse leider in het algemeen klassement waarschijnlijk een spervuur van aanvallen te verwerken op zijn tricot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: