Maarten Ducrot Kijkersvragen 6

Deze keer behandelen we één specifieke kijkersvraag die nogal eens gesteld wordt: “Waarom zien we eigenlijk geen Afrikaanse, dan wel donker gekleurde renners in het Tour-peloton?”

Nu kunnen we hele verhandelingen gaan houden over Abdelkader Zaaf en Saïd Haddou, of u vertellen dat het contingent ‘donkere’ profrenners aardig aan het groeien is (Martias, Géne, Bahati, om er een paar te noemen) of een boekje opendoen over de 20-jarige Julian van Dijk, die op weg lijkt een prima renner te worden in Nederland.

Maar liever verwijzen we u naar de website van Mambapoint. Daarop wordt wekelijks via een reportage een bijzonder ontwikkelingsproject uitgelicht. Deze keer gaat het over wielrennen in Ethopië, waarbij Peter Winnen een belangrijke rol speelt.

9 Reacties

 1. Alle grote renners deden het zonder oortje.
  De mooiste etappe’s werden gereden omdat er strijd werd geleverd. ben een grote liefhebber van het wielrennen, maar dit heeft niks meer te maken met sport.waar zijn de ontsnappingen van een enkele van meer dan 100 of meer km.
  Ben het met Martin eens weg met die dingen .
  Een enorme fan van de tour .
  Mvg Jan

 2. Beste Maarten en collega,

  Wanneer gaan mensen eens beseffen dat ,sinds meneer Armstrong weer aanwezig is in het peleton er weer gezeik is over alles incl de oortjes.
  Armstrong kan nooit een rit winnen zonder oortjes,omdat hij dan de controle kwijt is over het geheel.
  Nu laten weer alle ploegen en ploegleiders de kop hangen naar dit soort renners.
  P.S als Contador in een andere ploeg had gereden hadden we nu een echte tour en strijd gehad.

  MVG JOhn Sik

 3. WAAROM REDEN DE RABO RENNERS MET WITTE HELMEN EN NU WEER MEET DE OUDE HELMEN
  tHEO V.rOOSMALEN

 4. Beste Maarten,

  Moeten wij niet voorzichtig zijn met Haussler. Gezien Schumacher en Kohler.

  Groet,

  Chris

 5. De Rabobank sponsert voor enorme bedragen. In de Tour is de Raboploeg geen moment in de aanval. Frustreert dat de sponsor ook of heeft men een eindeloos geduld? Ik zou zeggen: val aan, laat je zien en als het dan niet lukt kun je zeggen: prima gedaan, goed aangevallen maar helaas niet gelukt. Tot nu toe vind ik het een groot verschuilen van een gezapige Raboploeg. En je kunt niet blijven volhouden dat het door één renner komt die uitgevallen is.

 6. korte uitleg over dikke dalers gaan harder.

  een dikke daler heeft meer massa. deze massa (vermenigvuldigd met de valversnelling 9,81m/s2) is de kracht die de renner op het wegdek uitoefent. bij een hellend vlak kan het wegdek niet alle kracht terugduwen en zal de renner naar voren gaan. hoe dikker de renner, hoe meer massa, hoe groter de voorwaartse kracht op een hellend vlak.

  dus het heeft wel degelijk invloed.

  berg op werkt het andersom. (mijn voorkeur!)

  groeten en succes met de fantastische berichtgeving/commentaar!

  groeten, David

 7. Waarom wordt er in de samenvatting geen woord gesproken over het feit dat een aantal renners (waaronder Armstrong) 4 sec. wonnen op een aantal klassements rijders?

 8. Wordt het niet eens tijd dat Maarten Ducrot afscheid gaat nemen als commentator van de Tour de France.

  Ik word doodmoe van zijn eigenwijze manier van het geven van commentaar, denken dat hij de wijsheid in pacht heeft. Daarnaast hebben wij hier met een aantal mensen het aantal bijgehouden dat Ducrot de naam Armstrong in zijn mond neemt, welgeteld staan we nu op 4.798 keer “Armstrong”. Laat Ducrot zich nu eens richten op renners die wel talentvol en sportief zijn, i.p.v. het steken van een enorme veer in de reet van die amerikaan, die eigenlijk gewoon voor de buis de tour had moeten volgen.

  Advies: beste Maarten, wordt verzorger, het lieftse dadelijk in het team van Radioshack, ben je lekker dicht bij je held, en hebben wij als echte tourfans geen last van je slap gezever en eigewijs gedrag!

 9. het antwoord is: Lance Amstrong.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: