Etappe 10 Tour de France 2009

Na de eerste rustdag volgt een vlakke etappe van Limoges naar Issoudun over een afstand van 193 kilometer. De rustdag na de negende etappe was voor de renners na drie opeenvolgende bergetappes een mooie gelegenheid om weer op adem te komen.

Wel moeten ze een vliegreis maken om van aankomstplek Tarbes naar startplaats Limoges te komen. Daarnaast kruipen de meeste renners tijdens een rustdag alsnog op de fiets voor een training, zodat ze niet uit hun ritme worden gehaald.

De een zal de rollenbank tevoorschijn halen om in het hotel te trainen, terwijl de ander zijn rondjes zal rijden rondom de startplek. Voor en na de verplichte kost in de vorm van kilometers is het tijd om de benen omhoog te leggen voor optimaal herstel.

“De Tour wordt gewonnen in bed”, zei Joop Zoetemelk niet voor niets. Rust, eten en nog meer rust om te zorgen dat de renners Parijs halen.
Commentaar ontwerper Jean-François Pescheux
“Na de eerste rustdag volgen drie vlakke, op elkaar lijkende, overgangsetappes op weg naar de Vogezen. Deze eerste rit telt geen enkele beklimming. Op het eerste gezicht lijkt dit een uitgelezen kans voor de sprinters, maar we zijn al halverwege de Tour, de vermoeidheid begint toe te slaan…

Het zal wel uitdraaien op de traditionele strijd tussen de ploegen van de sprinters en de durfallen die elke kans aangrijpen. Zoals in Montélimar in 2006, toen een vluchtgroepje dertig minuten voorsprong pakte waardoor Oscar Pereiro zijn opgelopen achterstand in het algemeen klassement weg kon werken.

Op 14 juli zullen de Fransen zich natuurlijk willen laten zien, daar zijn ze de laatste jaren trouwens aardig in geslaagd.”
Lees de volledige voorbeschouwing van de etappe bij Etappe 10 Voorbeschouwing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: