Pierrick Fedrigo winnaar etappe 9 Tour de France 2009

Pierrick Fedrigo heeft Franco Pellizoti in een duosprint verslagen en zo de negende etappe van de Tour de France gewonnen. De rit, die over de Aspin en de Tourmalet voerde, eindigde net niet in een massasprint. De twee vluchters kwamen met 34 seconden voorsprong op de jagende menigte over de streep.

Een sterke kopgroep met onder andere Jens Voigt, Franco Pellizoti en Pierrick Fedrigo kreeg na een onrustig begin wat ruimte van het peloton. Pellizoti en Fedrigo bleken de sterkste renners en beklommen samen de Tourmalet.

Laurens ten Dam en Manuel Garate van de Rabo-ploeg reden lange tijd in de achtervolging op de kopgroep, maar konden de aansluiting op de Tourmalet niet maken. Toen Ten Dam in de afdaling vervolgens onderuit ging, was het gedaan met de vluchtpoging. Het peloton van ruim 100 man haalde eerst Ten Dam en later de groep met Garate in.

De Rabo-mannen zetten zich vervolgens vol op kop om de twee koplopers te halen en een massasprint voor te bereiden voor Oscar Freire. Samen met de renners van Caisse d’Epargne, voor hun sprinter Rojas, probeerden ze het gat te dichten. Tevergeefs, want de twee vluchters mochten om de dagzege strijden.

De sprint van het peloton werd gewonnen door Oscar Freire.

De Italiaan Rinaldo Nocentini behield de leiding in het algemeen klassement. Maandag mogen de renners uitrusten van de inspanningen uit de eerste tourweek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: