Kanshebbers Etappe 7 Ronde van Frankrijk 2009

Voor het eerst dit jaar staan er in de Tour weer een aantal echte bergen klaar. Wie gaat er toeslaan? De Astana’s hebben vier kanshebbers, maar de jongens van Saxo bank en Cervelo gaan zeker niet staan toekijken.

De 7de etappe van deze Tour de France luidt de extra vroege komst van de bergen in. Na een vertrek vanuit Barcelona staan er twee beklimmingen op het programma van deze etappe van 224 kilometer: de Port d’Oliana en de slotbeklimming naar Arcalis in Andorra (buitencategorie, 10 kilometer met gemiddeld 7,1%). Het ski-oord Ordino-Arcalis ziet de Tour de France dus terugkeren na de laatste aankomst in 1997.

Dit is dus de eerste etappe waar de klimmers zich kunnen bewijzen, want de bergaankomst zorgt vast voor een schifting tussen de renners die eventueel aanspraak zouden kunnen maken op een etappe-overwinning.

Alle aandacht gaat natuurlijk uit naar de Astana ploeg. Morgen gaat naar alle waarschijnlijkheid bekend worden wie daar eigenlijk de kopman is. Sinds de terugkomst van Lance Armstrong in het peloton is de plek van Contador enigzins in het geding gekomen. Armstrong heeft eindelijk toegegeven dat hij voor alweer zijn 8ste eindoverwinning in de Ronde van Frankrijk wil gaan. Zal Contador voor knecht/ waterdrager gaan spelen of laat hij morgen zien dat hij ’s werelds beste klimmer is. Niet zomaar een etappe dus morgen. De beste kanshebbers:

Etappe #7 kanshebbers:
Contador Velasco, A
Schleck, A
Sastre, C
Armstrong, L
Evans, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: