Armstrong op 1 seconde van Cancellara

In een secondenspel dat zijn weerga niet kent, heeft Lance Armstrong op minder dan een seconde naast de gele trui gegrepen. In de ploegentijdrit rond Montpellier was de Astana-equipe van ‘The Boss’ 40 seconden rapper dan het Saxobank van klassementsleider Fabian Cancellara, precies het aantal tellen dat Armstrong moest goed maken.

In het algemeen klassement volgt Armstrong nu op 0 seconden van Cancellara. De cijfers achter de komma bepaalden dat de Zwitser het geel behoudt. Bij het tweede tussenpunt (na 19,5 km) had de Astana-equipe van de Texaan 38 tellen te pakken, bij het derde 41. Aan de finish waren daar nog 40 tellen van over.

De winst in de ploegentijdrit was voor Astana, waarvoor ook de Spanjaard Alberto Contador rijdt. De tijd van de Rabobankploeg viel tegen, mede omdat kopman Denis Menchov al binnen twee minuten ten val was gekomen. Ook de Australiër Cadel Evans verloor tijd, zijn ploeg Silence-Lotto eindigde nog achter Rabobank. Menchov en Evans verloren veel meer dan 2 minuten.

Voor het eerst sinds 24 juli 2005 op de Champs-Elysées had de gele trui weer om de schouders van Lance Armstrong kunnen hangen. Iets minder dan drie jaar geleden hulde ‘The Boss’ zich voor het laatst in het geel toen hij voor de zevende keer de Ronde van Frankrijk won.

In het klassement staan nu vijf renners van Astana bij de eerste zeven. Van de klassementsrenners staan de twee kopmannen van de Kazachstaanse ploeg er uitstekend voor. Achter Armstrong volgt Contador, die slechts negentien seconden heeft goed te maken op Cancellara en Armstrong. Superknechten Andreas Klöden (4e op 0.23) en Levi Leipheimer (vijfde op 0.31) hebben ook een uitstekend klassement. De Amerikaan Christian Vande Velde is op de twaalfde plaats de eerste klassementsrenner die niet voor Astana fietst. Hij staat 1.18 achter.

Van de favorieten staat de Luxemburger Andy Schleck 20e op 1.41, zijn broer Frank 25e op 2.17 en titelverdediger Carlos Sastre 29e op 2.44. Evans (35e op 2.59) en met name Mentsjov (72e op 3.52) staan er beroerd voor. Robert Gesink (Rabobank) is de beste Nederlander, op de 62e plaats. Hij heeft een achterstand van 3.36.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: