Etappe 2 Tour de France 2009 zondag 5 juli 2009 – Monaco > Brignoles – 182 kilometer

De virtuele start van deze tweede etappe zal plaatsvinden vanuit de haven van Monaco en de eerste kilometers van de etappe volgen wederom het circuit van de Grand Prix Formule 1 met onder andere een doorkomst voor het Casino van Monaco in tegenovergestelde richting van de etappe van de dag ervoor. De renners komen dan weer op het knooppunt van Saint-Roman waar ze Monaco aan de oostkant verlaten. In Roquebrune-Cap-Martin nemen ze vervolgens dezelfde haarspeldbochten als de dag ervoor (nog steeds in tegenovergestelde richting) en daar waar ze tijdens de proloog een bocht van 180° moesten nemen om weer richting Monaco te rijden, rijden ze die dag waarschijnlijk rechtdoor in de richting van Italië. Op die plaats, op kilometer 4, zal ook het echte vertrek van de etappe plaatsvinden.

182 kilometer verder zullen de renners de stad Brignoles in de Var binnenrijden. De Tour de France kwam hier nog nooit eerder.

Deze etappe zal de kustlijn volgen en, ondanks het feit dat het een licht heuvelachtige etappe betreft met 4 kleine beklimminkjes, zal hoogstwaarschijnlijk voor de sprinters de eerste gelegenheid zijn om te laten zien wie van hen het snelste is en deze eerste gewone etappe wint.
De sprinters kunnen trouwens ook punten pakken voor de groene trui bij de eerste sprint van deze etappe die plaats zal vinden op de Promenade des Anglais in Nice, daar waar normaal gesproken altijd Parijs-Nice de aankomst kent.

Lees een uitgebreide andere voorbeschouwing over de Tweede Etappe tour de france.

Eén reactie

  1. Hoi Mart en Redaktie,

    Ben benieuwd waar vandaan de avondetappe van 5 juli wordt uitgezonden. Vgls teletekst ergens in St. Maximin maar zou graag horen waar precies om live te kunnen bijwonen.

    Groeten en alvast bedankt!
    Rob

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: