Clement strijdlustigste renner

Hij had virtueel in het geel gereden en dat noemde hij lachend ‘heel wat’. Stef Clement kon zondag na de finish van de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk al goed relativeren.

De Nederlandse Raborenner had met drie anderen een groot deel van de dag voorop gereden. Het werk werd niet beloond, Clement kreeg slechts een rood startnummer voor de derde rit. Het teken voor de meest strijdlustige renner van de dag.

”We wilden geen grote groep laten gaan zonder ons”, verklaarde Clement voor de camera van de NOS de ploegentactiek. ”Ik sprong mee met een klein groepje, maar dat had net zo goed een grote groep kunnen worden.”

De vier bleven weg en Clement kon weinig anders doen dan meewerken. ”Er het beste van maken”, noemde hij dat zelf. ”Het was zwaar, een kwestie van veel eten en drinken en zo weinig mogelijk energie verspelen. Ik had ook liever een rustige dag in het peloton gehad, maar het was niet anders.”

Clement mocht nog wel het podium betreden als meest strijdlustige coureur: ”Dat is fijn. Is het toch niet helemaal voor niks geweest, hè?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: