Cavendish wint 2de Etappe Tour

Lange tijd reed Raborenner Stef Clement met Cyril Dessel, Jusi Veikkanen en Stéphane Auge aan kop in de tweede etappe van de Tour de France, die van Monaco naar Brignoles voerde. Het vele kopwerk dat Clement verrichtte werd echter niet beloond, op vijftien kilometer voor de streep werd de kopgroep ingehaald door het peloton. Mark Cavendish won uiteindelijk de massasprint.

Na een uur ontsnapten de vier renners na de eerste klim, La Turbie, en zij hielden dit tot een paar kilometer voor de streep vol. De voorsprong was op het hoogtepunt meer dan vijf minuten, maar daar snoepte het peloton langzaam maar zeker steeds meer van af. Clement reed op dat moment als best geklasseerde renner van de vier virtueel in de gele leiderstrui.

Op tien kilometer van de finish ontsnapte Mikhail Ignatiev uit het peloton en passeerde hij de kopgroep, die toen nog een voorsprong had van slechts zeventien seconden. De Rus gaf zijn 24e verjaardag extra glans door zich in de kijker te rijden.

Uiteindelijk werd Ignatiev achterhaald en mondde de etappe uit in een massasprint. De ploeg van Mark Cavendish, Team Columbia, kwam al vroeg op kop met het bekende treintje, maar de Brit kon zijn topsnelheid goed vasthouden en kwam als eerste over de finish in Brignoles. De Amerikaan Tyler Farrar van Garmin-Slipstream eindigde als tweede, net voor de Fransman Romain Feillu van Agritubel. Koen de Kort was de beste Nederlander op de negende plaats.

De gele trui blijft in bezit van de Zwitser Fabian Cancellara. Ritwinnaar Cavendish neemt de groene trui, de Fin Jussi Veikkanen veroverde de bolletjestrui.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: