Japanner Tour de France 2009

Een vreemd beeld in de Tour de France 2009: we zullen zowaar een Japanner de cols zien oprijden. Fumiyuki Beppu vervoegt deze Tour de rangen bij Skil-Shimano.

Beppu zal wel niet de eerste Japanner in de Tour worden. In 1926 stond de eerste Japanner, weliswaar als toerist, aan de start van de Ronde van Frankrijk. Zeventig jaar lang bleef de Japanse inbreng vervolgens beperkt tot sponsoring, maar in 1996 ging de Tour van start met Daisuke Imanaka. Die kon de Tour echter niet uitrijden en dus kan Beppu alsnog geschiedenis schrijven.

En misschien kan Beppu samen met een landgenoot Parijs bereiken. Yukiya Arashiro zullen we vooral in de spurt aan het werk moeten zien. Daarmee heeft Japan vier renners in de Tourgeschiedenis. In Azië doet enkel Kazachstan beter. Voor de Japanse fans, die de Tour op de voet volgen, is de eerste Japanse deelname in dertien jaar dus een bijzondere gebeurtenis.

Toch blijft de Tour nog steeds een blanke aangelegenheid. De meeste renners komen uit Europa, Noord-Amerika of Oceanië. En ook nu ziet het er naar uit dat de eerste niet-blanke winnaar nog even op zich zal laten wachten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: