Valverde krijgt steun van UCI

De kans dat Alejandro Valverde dit jaar alsnog de Tour de France mag rijden, wordt steeds groter. Tourorganisatie ASO en de internationale wielerunie UCI willen toch graag dat de Spanjaard de Ronde van Frankrijk rijdt. Dat meldt de Catalaanse krant El Periódico dinsdag. De renner van Caisse d’Epargne, de huidige nummer één op de UCI-ranking, werd een paar maanden geleden voor twee jaar geschorst door het Italiaans Olympisch Comité (CONI)

Valverde is onlangs in beroep gegaan bij het Sporttribunaal CAS. De uitspraak in deze zaak wordt in de komende weken verwacht. De UCI en de Spaanse wielerbond zouden gezamenlijk naar een oplossing zoeken om Valverde toch aan de start van La Grande Boucle te krijgen. ASO wil, na de uitsluiting van Tom Boonen, een genereus gebaar maken richting Valverde, die vorig jaar nog enkele dagen in het geel reed in de Tour.

De schorsing van CONI zou ook op een andere manier geïnterpreteerd kunnen worden, volgens de krant. Valverde zou geen wedstrijden mogen rijden die georganiseerd zijn door de Italiaanse bond. De Tour wordt echter georganiseerd door de Fransen. De Spaanse renner zou dus gewoon in de zestiende etappe van de Tour over Italiaans grondgebied mogen rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: