Gesink Tour de France 2009

Robert Gesink kan over drie weken met een gerust hart aan de start van Tour de France verschijnen. Het Nederlandse klimtalent van Rabobank kwam nét te kort om de zware bergetappe naar Saint-François-Longchamp in de Dauphiné Libéré te winnen. Hij werd na een fraai gereden slotklim op de Col de la Madeleine tweede achter de Fransman Davide Moncoutie. Dit meld de Telegraaf.

Gesink kwam – in dé voorbereidingsronde op de Tour de France – 41 tellen na Moncoutie over de streep in het bergdorp. Vlak achter Gesink won Cadel Evans het prestigesprintje van klassementsleider Valverde. Twee dagen eerder maakte Gesink bergop ook al indruk op de Mont Ventoux door vierde te worden op de mythische berg.

Zaterdag moest Gesink zijn vroege aanval in de slotklim bekopen met een kleine inzinking. De Varssevelder knokte zich echter knap terug en sloop ‘op z’n Zoetemelks’ alsnog weg bij Evans, Contador en Valverde. Het drietal zag hem pas vlak voor de finish weer terug. In het algemeen klassement rukt Gesink op naar de vierde plaats, achter het trio Valverde, Evans en Contador.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: