Live: Tour de France 2009

Radio 1 staat van zaterdag 4 tot en met zondag 26 juli weer volop in het teken van de ‘Tour de France’. Ook dit jaar is iedere ochtend het radioprogramma ‘De Tour ontwaakt’, weer te beluisteren tussen 08.30 en 09.00 uur. Tijdens de Tour de France is iedere middag live het etappeverslag te beluisteren op Radio 1. En in het radioprogramma Avondetappe wordt dagelijks teruggeblikt op de etappe van die dag, aangevuld met achtergronden en interviews.
Alle etappes zijn live te volgen in de middaguitzending. Gio Lippens verzorgt het finishverslag met naast hem wielrenner Aart Vierhouten in de rol van co-commentator. Net als vorig jaar zorgt Sebastiaan Timmerman voor het verslag vanaf de motor. Voor en na de etappe maken verslaggevers Steven Dalebout en Jeroen Wielaert interviews en reportages. De presentatie vanuit Hilversum wordt verzorgd door Jurgen van den Berg (14.00-16.00 uur) en Tom van ’t Hek (16.00-18.30 uur).

Naast het live verslag kent NOS Radio Tour de France een aantal vaste onderdelen. Zo is er dagelijks het overzicht van de Franse kranten en geeft NOS-presentator Philip Freriks een sfeertekening van de regio. Diverse gastcolumnisten verzorgen een bijdrage met dit jaar journalist en columnist Armand Schreurs, stand-up comedian Cindy Pieterse en BNN-presentator Filemon Wesselink. Als afsluiting van het programma geeft oud-wielrenner Henk Lubberding dagelijks een nabeschouwing van de gereden etappe.

Luisteraars in Europa kunnen NOS Radio Tour de France tussen 14.00-18.00 uur volgen via de Wereldomroep. Naast het kijken via de televisie kan je het ook via internet volgen. Via Livestream Tour de France kan je het de hele zomer volgen.

Eén reactie

  1. Ik wil het graag zien!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: